Bujo · Organisera

Planera med mig: Augusti

photo-1532073145718-62df48eaa35eDet Det är slut på semester och sommarlov. Nu är det terminsstart och tillbaka till jobbet, och innan du vet ordet av så är det jul.

Känns det stressigt? Ingen panik. Tillsammans kan vi få ordning på kaoset och hålla rätt på nya scheman, busstider, inköp och allt annat som behövs.

AUGUSTI DESIGN

Material:
Leuchtturm1917
St. Petersburg akvarellfärger
Kreatima akvarellpensel, rund 10
Faber-Castell Ecco Pigment 0.4
Diverse färgpennor och fineliners

Jag har börjat måla med akvarellfärger och bestämde mig för att testa att använda det i min Leuchtturm1917. Det är superenkelt att använda akvareller för att sätta färg på sidorna, och det blev riktigt snyggt om jag får säga så själv.

Tänk på att det finns risk att vattnet blöder igenom sidorna. Jag vek två helt vanliga papper och lade under sidan jag målade på. Sedan gällde det bara att inte använda för mycket vatten, och ha tålamod och låta det torka ordentligt innan jag började använda pennor som inte var vattenfasta.

Använder du en annan typ av anteckningsbok än Leuchtturm1917 men ändå vill prova att dekorera med vattenfärger? Prova att använda akvarellpennor istället. Du använder mycket mindre vatten men kan ändå få till en snygg effekt. För säkerhets skull kan du testa först på sista sidan i din anteckningsbok. Om vattnet tränger igenom pappret så är det bäst att skippa akvareller helt och satsa på vanliga färgpennor eller kanske en fin dekor-tejp.

FÖRSLAG PÅ BUJO-SIDOR

il_794xN.1734015860_3535
@Etsy

Inköp – Om du studerar så behöver du antagligen köpa böcker och sådant. Har du barn i skolåldern så kan det vara gympa-kläder, skolväskor och annat. Du behöver kanske uppdatera din garderob eller köpa ett nytt busskort? Oavsett vad du behöver så blir det lite enklare att ha koll med en snygg lista.

Nytt Schema – Gör ett snyggt spread och få samtidigt stenkoll på ditt nya schema.

Studielogg – Skolarbetet går som en dans och blir roligare när du enkelt kan hålla reda på läxor, prov och annat.

Projektlogg – Hann du aldrig slutföra det där DIY- projektet du påbörjade under semestern? Fixa det nu istället. Dela upp uppgifterna i mindre delar och bocka av allteftersom du blir färdig.

self-care-bujo
@selfcarejournalist Daily Affirmations-spread, dekorerad med washi-tejp och stickers.

Glöm inte bort dig själv! Om du inte har provat att skriva en Tacksamhetsdagbok tidigare så är det dags nu. Det behöver inte vara svårare än att du skriver ner en sak du är tacksam över per dag. Om du, som jag, lider av dålig självkänsla passa på att skapa en Självuppskattningssida så att du kan påminna dig själv varje dag att du är fantastisk!

Lycka till med din Augusti-planering!

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s