Bujo

Planera med mig: September

photo-1526566762798-8fac9c07aa98Oavsett var du befinner dig i livet så kan vardagen lätt kännas kaotisk. Skola, jobb… Nytt schema och nya tider att passa. Och ovanpå det så ska det städas och fixas fram frukostar, luncher och middagar. Inte konstigt man känner sig slut och inte orkar med allt det där roliga man också vill göra.

Så bra då att vi ska titta lite närmare på veckoplanering i kommande inlägg här på SkaparGlädje. 🙂 Och om du vill ta din bullet journal till en helt ny nivå, och impa byxorna av dina Instagramföljare får du inte missa min nya serie inlägg som handlar om färg, form, design och layout.

Men först, September…

bujo_sep_frontMaterial:
Leuchtturm1917
Panduro Hobby’s färgpennor
Faber-Castell Ecco Pigment 0.4

Mitt September omslag är inspirerat av min vildvuxna trädgård. Där blommar fortfarande prästkragar, solhatt, ringblommor och trädgårdsnattviol. Men den absolut vackraste blomman just nu är Renässans-rosen vid framdörren. Ljuva klasar av doftande rosor som skiftar från ljusaste gult till persika och rosa…

Förra månaden så använde jag mig av akvarellfärger för att skapa snygga effekter där färgerna blödde in i varandra och blandades. Men för September har jag valt att gå tillbaka till att teckna. Efter att ha skissat bilden så fyllde jag i linjerna med en fineliner. I det här fallet använde jag Faber-Castell Ecco Pigment 0.4. Sedan färglade jag rosen och bladen med helt vanliga färgpennor. Självklart skulle man kunna låtit det vara svart och vitt för en mer minimalistisk look. Men jag är inte minimalistisk. 🙂

Få Bättre Fokus & Få Mer Tid Till Det Som Är Viktigt

bujo_spe_fokus
En Fokusera På-sida kan utformas på olika sätt. Jag brukar kombinera min med en liten Inköps-lista.

Har du många bollar i luften och många som drar i dig i olika riktningar så kan det vara bra att börja din månad med att göra en Fokusera På-sida. Använd den som en påminnelse om vad som är viktigt för dig den här månaden. Passa på att göra tid till dig själv och dina intressen också.

Genom att faktiskt skriva ner (eller rita) vad som är viktigt för dig så blir det en bekräftelse som du kan gå tillbaka till när du känner att vardagen strular till sig. Lämnar du lite plats på sidan, eller kanske slår på stort och gör en hel spread, så kan du lägga till saker. Men tänk på att hålla det hyfsat enkelt så att du inte känner dig helt överväldigad. Fokusera På-sidan ska vara till stöd och hjälp, inte får dig att känna dig stressad över allt du inte hinner med.

Oavsett hur du utformar din September-layout, önskar jag dig mycket nöje och mycket nytta av din bullet journal!

sg_signatur_1

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s