Om Mig

Nyfiken på vem som driver SkaparGlädje?

Mitt namn är Susanne och i flera år kämpat med att få vardagen att gå ihop. För det mesta har jag känt mig överhopad och överväldigad av allt det där som alla andra verkar klara så bra: skaffa jobb, hålla ordning hemma, vara social och tillgänglig för familj och vänner. Det funkade helt enkelt inte för mig.

När jag i tjugoårs åldern fick diagnosen ADD så trodde jag att nu… nu kommer jag att få hjälp och stöd så att jag också kan komma igång och leva som alla andra. Men så blev det inte. I flera år åt jag anti-depressiv medicin som inte gjorde särskilt mycket nytta. Jag fick lite hjälp av Kognitiv Beteende Terapi. Jag fick gå hela fyra gånger innan min läkare på Öppen Vården bestämde att nu hade jag fått tillräckligt med terapi.

KBT’n hjälpte mig en bit på vägen. Jag lärde mig hur jag ska dela upp uppgifter och projekt till små delar. Eftersom jag alltid har skrivit dagbok var steget enkelt till att börja lägga till Att Göra-listor till mina anteckningar och teckningar. Och Voila! Utan att veta om det hade jag börjat med Bujo – Bullet Journaling.

Ganska snart upptäckte jag att jag inte bara var mer organiserad och hade bättre kontroll över min vardag. Jag mådde bättre psykiskt och hade plötsligt ork till att göra alla de där sakerna jag alltid drömt om. Efter cirka ett år så märkte jag att ju mer jag använde mig av min lust att skapa och dekorera i dagböckerna, ju mer lust hade jag att skapa mer. Kreativitet föder kreativitet.

För att göra en lång historia kort, för tre år sedan kunde jag uppfylla min önskan att flytta i från storstan. Nu bor jag i ett hus i Norra Skåne.