Bujo · Guider

Få koll på dina vanor med Habit Trackers

bullet-journal-habit-tracker-4-1024x1024
@okänd

Trackers kan användas till allt möjligt. Allt från städning, matlagning till matvanor, sömn och humör går att få översikt över. Trackers kan vara till särskilt stor hjälp om man vill förändra sina ovanor, eller lägga sig till med nyttigare vanor.

VILKA TRACKERS SKA MAN HA?

Som allting annat när det gäller Bujo så är det helt upp till dig. Vill du ha koll på städning och sådant så gör du helt enkelt en Städ Tracker. Vill du påminna dig själv om att dricka mer vatten, gör en Vatten Tracker osv.

aug_moods_01En av mina favoriter är Humör Trackern. Jag gör en för varje månad och får då på ett enkelt sätt koll på hur jag mår psykiskt. Har jag perioder när jag känner mig stressad eller nere syns det tydligt och jag kan börja se över hur jag kan förändra min vardag för att minska stress och annat. Så om du aldrig har använt trackers tidigare föreslår jag att du börjar med en Humör Tracker.

DESIGNA DIN TRACKER

En tracker kan vara allt från enkla diagram, “pixlar” till tjusiga bilder och till och med föra tankarna till brädspel. Det viktigaste att tänka på när det gäller design och layout är att det ska vara praktisk att använda trackern och att den på ett enkelt sätt ge dig en överblick över dina vanor/ovanor.

Här är några exempel på olika trackers.

bujo_habittracker_01
Enkla men färgglada trackers som gör det lätt att ha koll på till exempel hundarnas morgonrunda.
sweet_bullletjournal
Dricker du tillräckligt med vatten? Med en så här tjusig tracker så blir det extra roligt att få i sig dropparna. Bild från Sweet Bullet Journal
9122c556c1a16eaded605ddbc7b1f1f9
En Mood-tracker från Marthas Journal.
bujo_habittracker_02
Och slutligen, en diet-tracker. Den här är gjord för att användas med 5:2 dieten men kan enkelt anpassas till andra dieter.

Om du aldrig använt dig av trackers tidigare så börja så enkelt som möjligt. Och tänk på att inte stressa över dina trackers eller ställ en massa krav som att du MÅSTE sova 8 timmar varje natt eller dricka 3 liter vatten om dagen varje dag för att känna att du lyckas. Se dem istället som en fingervisning, en påminnelse om att du kanske i bland ska ta ett steg tillbaka och ta lite extra hand om dig själv.

Lycka till!

sg_signatur_1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s